Svensk Orientering logotyp
27.08.2016

Dubbelseger för Ingrid och Marcus

Mountainbikeorientering
Söndagens deltävling på medeldistans i Svenska cupen gav samma segrare som under lördagen. Marcus Jansson och Ingrid Stengård tog varsin kassaskåpssäker seger i de två huvudklasserna.

Marcus Jansson var väldigt nöjd med sitt lopp förutom en fadäs på 1,5-2 minuter.

– Efter en längre sträcka gick jag in i ett område med flera kontroller som satt tätt. Jag passerade den kontroll jag skulle ha men tänkte fel och stämplade inte och vid nästa kontroll fick jag vända tillbaka, berättar han.

Även Ingrid Stengård var mycket nöjd med sitt lopp. Av de 14 sträckorna vann hon 10 av och gjorde bara ett mindre misstag.  Tyvärr kommer inte Ingrid kunna delta på den avslutande deltävlingen i Örnsköldsvik eftersom hon då kör Finska mästerskapen.

I D 17-20 upprepade Elvira Larsson gårdagens seger men denna gång var det tuffare tidsmarginal.  Erica Olsson var endast 33 sekunder efter och var nöjd med både lopp och resultat.

I herrarnas juniorklass var det Pontus Kullin från OK Tyr som drog det längsta strået före Joel Ernstsson från Finspångs SOK. Emil Ljungemyr från OK Kolmården, som har tagit hem nästa alla deltävlingar, tog idag fel i en stigkorsning och fick nöja sig med en tredjeplats.

Här kan du hitta dagens alla resultat

Här kan du hitta totalställningen i Svenska cupen

Närmast följer nu en avslutande helg för cupen i Örnsköldsvik den 9-10 september.  Då den avslutande tävlingen på söndagen med masstart ger 10 extrapoäng kan den vara avgörande för viktiga placeringar i flera av klasserna.

 

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter