Svensk Orientering logotyp
13.08.2016

En vecka kvar till VM – så här sänder SVT

Orientering
Lördag nästa vecka avgörs den första VM-distansen, sprinten, i Strömstad. Här är SVT:s sändningstider.

Orienterings-VM, 20-28 augusti, kommer att kunna följas av rekordmånga människor. TV-tittare i hela 67 länder kommer i någon form att kunna ta del av dramatiken i Strömstad och Tanum. Alla fem VM-distanser, totalt 17 timmar, liveproduceras.

– Intresset för att visa orienteringstävlingar, både live eller i form av highlights, har ökat varje år, säger IOF:s generalsekreterare Tom Hollowell - läs mer här.

I Sverige är SVT sändande bolag och SVT Sport, som varit med i planeringen, kommer att ha kommentatorer och egen studio på plats i Bohuslän.

– Eftersom vi vill ge publiken en så bra tv-sändning som möjligt så kändes det viktigt att i ett tidigt skede vara med och jobba nära arrangören, SOFT, IOF och producenten för den internationella sändningen, så att vi tillsammans optimerar tv-upplevelsen av mästerskapet, utifrån de förutsättningar vi jobbar med. När vi lyckas, så är orientering på högsta elitnivå en väldigt spännande tv-sport, säger Erika Christensson, SVT:s projektledare för orientering.

SVT:s kommentatorer är Jacob Hård och Mats Troeng och här kan du se alla sändningstider.

– Nu är det inte många dagar kvar till VM, och det ska bli otroligt kul att ta del av den här festen, både live på plats och via tv-sändningarna. SOFT har lagt stora resurser på att skapa så bra förutsättningar som möjligt för tv-sändningarna och jag känner att förberedelsearbetet inte kunde ha varit bättre, säger Susanne Söderholm, förbundschef på SOFT.

Här hittar du VM-hemsidan

Här hittar du VM-bloggen, löparnas gemensamma blogg  

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter