Svensk Orientering logotyp
26.09.2014

Erik Stålnacke tog årets första SM-guld i PreO

Precisionsorientering
Under helgen avgörs precisionsorienterarnas SM i Roslagen med tre tävlingar inom 24 timmar.

På fredagseftermiddagen började man med TempO tävlingen i Harg som i kvalrundan innehöll 6 stationer med 5 kontroller på varje station.

Stig Gerdtman tog en klar ledning i kvalomgången då han hade all kontroller rätt medan han hade längre tid än de närmst följande. Erik Stålnacke var två ca 30 sekunder efter Stig vilket motsvarar strafftiden för ett fel. På tredje plats låg Martin Fredholm som hade tre fel och låg ca 20 sekunder efter Erik. På fjärde plats låg Marit Wiksell som hade den klart snabbaste tiden men hela sex fel.

De åtta första gick sedan till en finalomgång med ytterligare två stationer med fem kontroller vardera. Där hade publiken även möjlighet att följa de tävlande. Det blev en mycket spännande avslutning och att PreO kan vara så dramatisk kan man inte föreställa sig. Stig Gerdtman hade oflyt på båda stationerna och ådrog sig ett fal på vardera stationen vilket ledde till att Erik Stålnacke med endast ett fel segrade före Martin Fredholm som gick felfritt men hade totalt fem sekunder längre tid – 5 sekunder på 40 kontroller !!! Marit Wiksell med endast ett fel knep bronsplatsen.

Största överraskningen var Ola Martner som tog en sjunde plats.

Resultat

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter