Svensk Orientering logotyp
15.12.2014

Höga Kusten arrangerar O-Ringen 2018

Orientering
O-Ringen 2018 kommer att arrangeras i Höga Kusten med Örnsköldsvik som huvudort. Runt 20 000 deltagare beräknas delta vilket innebär att stadens folkmängd nästan dubbleras under O-Ringen.

O-Ringen är tillbaka i Höga Kusten 2018, vecka 30. Senast Örnsköldsvik arrangerande O-Ringen var 1994, och nu 24 år senare vänder ett av Sveriges största idrottsevent till regionen.
– Konceptet med Örnsköldsvik som huvudort erbjuder underbar orienteringsterräng i nära anslutning till Örnsköldsviks stad, Höga Kusten blir en höjdare, säger Henrik Boström, Vd vid O-Ringen i ett pressmeddelande.
– Att få ett så pass stort idrottsevenemang som O-Ringen till Höga Kusten är naturligtvis glädjande för både kommunerna, näringslivet och våra idrottsföreningar, säger Jan Näslund en av en av initiativtagarna till O-Ringen i Höga Kusten.
- Vi känner oss hedrade att vi tilldelats O-Ringen 2018 men framförallt känns
det väldigt bra att få välkomna orienteringsvärlden till vårt fantastiska landskap, Höga Kusten och inte minst Örnsköldsvik som erbjuder en fantastisk terräng och natur, lättillgängligt som få andra platser. Vi siktar på bjuda på en O-Ringenstad mitt i staden, ett förstklassigt O-Ringentorg, cykelavstånd till alla etapper samt upplevelser för alla, avslutar Jan.
Örnsköldsvik stad och Fjällräven center blir alltså platsen där O-Ringen kommer att förlägga sin O-Ringenstad med cirka 2 500 campingplatser och tillhörande torg där det kommer finnas möjligheter till mat, underhållning, sporttält och marknadsgata.
Tävlingar planeras till områden inom världsarvet Höga Kusten. 2018 års koncept bygger på närhet till etapperna.

O-Ringen 2015-2018

2015: Borås (Västergötland)
2016: Sälen (Dalarna)
2017: Värmland (Arvika)
2018: Höga Kusten (Örnsköldsvik)

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter