Svensk Orientering logotyp
13.10.2014

Holmberg slutar i landslaget

Orientering
Han har sprungit fyra VM, och tagit fyra medaljer. Men vid världscupavslutningen i Schweiz gjorde Anders Holmberg sina sista insatser i den svenska landslagsdressen.

- Jag har fått uppleva otroligt mycket under min tid i landslaget. Jag har haft förmånen att vinna medaljer i både EM och VM. Men jag känner också att jag skulle vilja ha tid över även till andra saker vid sidan av orienteringen. Så det är anledningen till mitt beslut att inte fortsätta i landslaget. Dessutom har de hälseneproblem som jag haft de senaste åren, vilket har inneburit att jag inte kunnat träna som jag velat, också haft viss betydelse i detta beslut, säger Anders Holmberg i det senaste numret av Skogssport
Vid världscupfinalen i Schweiz visade Holmberg att han fortfarande i håller mycket hög internationell klass.
I lördagens medeldistans blev han sexa, och det trots en lite svajig avslutning på loppet. I söndagens sprint slutade 30-åringen på nionde plats.

Vad är det du kommer att minnas mest av tiden i landslaget?
- Det är klart att det är enormt stort att ta medalj i VM. Men jag tycker att det är resan fram mot mästerskapen och alla de personer som jag fått träffa som är det som jag kommer att minnas mest och vara tacksam för att ha fått vara med om. Det är få förunnat. Vi är ett härligt gäng. Men det är ju inte så att jag lämnar orienteringen. Nu kommer de stora målen i min fortsatta satsning att bli Jukola och Tiomila med Järla. Vi har ett spännande lag på gång, säger Holmberg som under flera år bott i Schweiz.
Och där kommer han att bli kvar:
- Så ser i alla fall planen ut just nu. Jag bor i Sissach, några mil söder om Basel där jag arbetar som ekonom och inköpsansvarig för vissa produktgrupper inom ett läkemedelsföretag. I och med att jag får mer ansvar där kommer mer tid att gå till arbetet, sen vill jag också hinna med att resa även platser där det inte går orienteringsmästerskap, säger Anders Holmberg med ett leende.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter