Svensk Orientering logotyp
04.01.2015

Karolin Ohlsson imponerade i comebacken

Orientering
Hon har inte tävlat sedan i augusti. I comebacken slog Karolin Ohlsson till med karriärens näst bästa världscupplacering: - Mycket bättre än vad jag vågade hoppas på, säger gårdagens sprintfemma.

Karolin Ohlsson har haft en strulig höstsäsong. Vid student-VM i augusti vann hon sprinten, men på medeldistansen föll hon när hon närmade sig slutet av banan.
Ledbandet i foten var av på tre ställen och sedan dess har Karolin Ohlsson fått ägna mycket av träningstiden på cykeln på gymmet.
- Men just det tror jag nästan var en fördel i sprinten. Jag svettades åtminstone lika mycket här som jag gjort på gymmet, skrattar Ohlsson som erkänner att hon var osäker på hur långt hon skulle räcka till med tanke på de löpmässigt skrala förberedelserna.
- Sprintfinalen var mitt andra snabba pass sedan student-VM. Så jag har verkligen fått kämpa från start till mål. Banan var ganska lurig, och det gynnade mig. Jag hade på förhand bestämt mig för att verkligen se till att hålla i orienteringen och göra bra vägval. Det lyckades jag väldigt bra med, jag har bara gjort två små misstag, säger 23-åriga Ohlsson.
Järlalöparens lopp räckte hela vägen till femte plats, hennes näst bästa världscupresultat i karriären. Tidigare har hon varit fyra som bäst i världscupen.
Efter sprintdagarna i Launceston flyttar det svenska laget nu till St Helens på Tasmaniens östkust. Där kommer förberedelserna inför torsdagens medeldistans och måndagens långdistans att dra igång på allvar.
- Jag ser de här tävlingarna som en bra upptrappning efter den skada som jag haft. När underlaget är som det var på sprintfinalen med asfalt och gräs känner jag inget alls i foten. I kvalet däremot där det var väldigt mycket sten var det klart tuffare. Som det ser ut ska det inte vara så väldigt stenigt på de resterande distanserna. Det känns givetvis bra, och den här femteplatsen gav en rejäl skjuts för självförtroendet, säger Karolin Ohlsson som under 2014 tog karriärens första mästerskapsmedalj (bortsett från student-VM) på stafetten vid EM i Portugal där hon tillsammans med Lilian Forsgren och Alva Olsson skrällde till sig ett silver.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter