22.09.2018

Larsson elva och tolva i världscupen

Mountainbikeorientering
Viktor Larsson elva och Nadia Larsson tolva. Detta var de främsta svenska resultaten vid världscuplångdistansen i Portugal.

Världscuptävlandet i mountainbikeorientering i Portugal fortsatte i dag med långdistans. Och det blev en stabil svenskdag med placeringar just utanför topp-tio.

För gårdagsvinnaren Nadia Larsson slutade det med tolfte plats efter ett lopp där hon genom hela tävlingen fanns med och kamperade om en placering runt den tionde. Segern gick till danskan Camilla Sögaard som vann före tjeckiskan Martina Tichovska.

Nadia Larsson var dryga kvarten bakom segrande Sögaard. Ytterligare en kvart där bakom cyklade Sara Forsgren in på 22:a plats.

På herrsidan blev det hemmaseger genom Davide Machado. Här var Viktor Larsson på väg mot en riktig kanonplacering, då han lag femma med en halvtimmes cykling kvar. Men han halkade ner till en slutlig elfteplats.

I morgon avslutas världscuptävlandet med sprint.

Långdistans, Damer: 1) Camilla Sögaard, Danmark, 107.22, 2) Martina Tichovska, Tjeckien, +2.42, 3) Veronika Kubinova, do, +3.57.

Svenska placeringar: 12) Nadia Larsson, +15.34, 22) Sara Forsgren, +29.47.

Herrar: 1) Davide Machado, Portugal, 119.14, 2) Pekka Niemi, Finland, +1.52, 3) Andreas Waldman, Österrike, +3.54.

Svensk placering:11) Viktor Larsson, +14.12.