Svensk Orientering logotyp
29.05.2016

Ledarna i Svenska cupen stärkte sina positioner

Mountainbikeorientering
Den gångna helgen har två deltävlingar i Svenska cupen MTBO genomförts, dels i Finspång, dels vid Sörsjön strax norr om Norrköping. Flera toppåkare stärkte sina ledningar i respektive klasser genom att även denna helg göra bra lopp.

I helgen rullade Svenska cupen vidare. Båda arrangörsföreningarna, Finspångs SOK och Norrköpings AIS, bjöd på kul terräng med lagom tekniska stigar, vägvalsrika banor och inte minst ett överraskande bra väder.

Jansson har kopplat greppet

I herrseniorklassen har Marcus Jansson tagit ett övertygande grepp genom seger båda dagarna. Han har nu fyra raka segrar i cupen och visar tydligt vem som för tillfället är nummer 1 i Sverige på herrsidan. Främsta utmanaren Linus Mood hade problem med allergi på lördagen och tog då en fjärdeplats som följdes upp med en andraplats på söndagen.

Juniorklasserna har klara ledare

I herrjuniorklassen övertygar Emil Ljungemyr som även han tog dubbla segrar i helgen. Liksom Marcus Jansson har Ljungemyr fyra raka. Närmast bakom jagar Pontus Alfredsson.

I damjuniorklassen var Emmy Albinsson segrare på lördagen medan Erica Olsson vann på söndagen. Här har nu Olsson tagit ett litet grepp i och med sina totalt tre segrar.

Ovisst i damseniorklassen

Desto ovissare är det i D21. Emelie Holmström vann på lördagen, Annika Wigren på söndagen. Klassen är en öppen historia där många tjejer har chans på totalen.

Här hittar du lördagens alla resultat

Här hittar du söndagens alla resultat

Här hittar du den totala sammanställningen för Svenska cupen.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter