Svensk Orientering logotyp
09.03.2018

Lena Larsson en förebild i jämställdhetsarbetet

Orientering
Under gårdagen, den internationella kvinnodagen, presenterade Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) femtio förebilder. En av dessa var Lena Larsson, Svenska Orienteringsförbundets ordförande.

Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) är en plattform som arbetar för inkludering och ökad jämställdhet inom svensk idrott. Initiativtagare är Cruyff Institute, Elitfotboll Dam, Girls in Sport, GIH och Handelshögskolan i Stockholm.

På internationella kvinnodagen den 8 mars presenterades femtio förebilder. Det handlar om kvinnor som erkänns för vad de har åstadkommit inom svensk idrott som utövare, tränare, ledare, funktionärer, utbildare, forskare, företagare, journalister eller tjänstepersoner. Som förebild ska kvinnan ha verkat för jämställdhet inom svensk idrott, antingen inom ramen för sin profession eller genom ideellt arbete.

- Det är en stor ära för mig att finnas med bland alla dessa fantastiska förebilder. Inom orienteringen har vi kommit ganska långt när det handlar om jämställdheten, men det finns fortfarande mycket kvar att jobba med, säger Lena Larsson, som varit SOFT:s ordförande sedan 2010 och lämnar sin post i samband med förbundsmötet om en vecka.

- Vi har mängder av starka kvinnor i Orienteringssverige, och fler och fler tar också plats. Därför tror jag att vi även fortsättningsvis kommer att ligga i framkant vad gäller jämställdhetsarbetet.

Här kan ni läsa mer om Swedish Alliance For Women In Sport (SAFWIS) och även läsa om andra kvinnor som utsetts till förebilder: https://www.safwis.se/

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter