Svensk Orientering logotyp
20.07.2015

Lind starkast igen - delad seger på damsidan

Orientering
En spännande sekundstrid utspelade sig när Simone Niggli spurtade mot mål under måndagen. Resultatet: två damer delade etappsegern i D21 Elit. På herrsidan förstärkte William Lind sin ledning.

Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalens SK i Norge, och Simone Niggli, OK Tisaren, delade alltså etappsegern på O-Ringens Tranemoetapp.

Detta betyder att Niggli behåller totalledningen efter två etapper. För Hausken var känslan mycket bättre i dag än i går. 

- Jag har skadat min armbåge, den är bruten, men jag väljer att springa ändå. I går var första gången jag sprang i skogen och jag var väldigt försiktig, lite rädd för att falla och skada mig mer och det påverkade tekniken.

Nu kände hon inte samma rädsla utan kunde springa ut rejält och då fungerade tekniken också mycket bättre. 

- Det har varit fint i skogen men vägvalen har varit svåra, jag vet inte om jag har gjort de bästa hela vägen, säger Anne Margrethe Hausken Nordberg. 

I herrklassen blev det repris på gårdagen: William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, tog sin andra etappseger, i dag 17 sekunder före Emil Svensk från Stora Tuna.

- Det här går som jag vill mot VM. Jag har kört hårt inför O-Ringen. I dag var känslan mycket bättre i kroppen än i går, sa William Lind precis efter målgång.

Efter två tuffa etapper leder Lind med 4.09 för Olle Boström, Jäla och på tredje plats hittar vi Albin Ridelfelt, Linné, 5.11 min efter.

Läs mer om tävlingen på O-Ringens hemsida

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter