Svensk Orientering logotyp
28.05.2017

Lind tvåa och Svensk trea i rafflande jaktstart

Orientering
Det såg ut att bli en svensk dubbelseger även i herrtävlingen. Men William Lind och Emil Svensk missade och hämtades in och slutade tvåa och trea: - Det är lite blandade känslor, säger tvåan William Lind.

Det blev en svängig avslutningsetapp under världscuptouren i finska Lojo. William Lind startade som 13:e (och åttonde och siste svensk) i jaktstarten. Men vid varvningen med 20 minuter kvar att springa hade Lind och Emil Svensk (ut som trea) ryckt åt sig en lucka på en och en halv minut till en jagande klunga:

- Jag hade verkligen bra ben i dag. När jag kom in till varvningen var tanken att köra hårt och försöka skaka av mig Emil, säger William Lind.

Men till den 24:e kontrollen i en sluttning kom ett ödesdigert misstag:

- Vi gick upp för högt i slutningen och där försvann en minut och då kom de jagande ikapp. Det känns surt att vi slarvade bort vårt fina utgångsläge där, säger Svensk.

Vid den näst sista kontrollen strulade stämplingen en aning för Svensk vilket innebar att norrmanen Magne Daehli kunde få en avgörande lucka:

- Det är klart att jag är jättenöjd med att bli tvåa i världscupen, men samtidigt gjorde jag lite för många missar för att vara helt nöjd. Men som lag måste vi vara väldigt nöjda med den här veckan. Det verkar det som att det är svenskarna som har taktpinnen i världscupen i år. Vi har ett lag som kommit starkt under senare år, och till i år har vi tagit ytterligare ett steg, säger William Lind.

Även Emil Svensk hade dubbla känslor efter sin tredje plats:

- Som helhet måste jag vara nöjd med detta. Men så här direkt efter loppet är jag faktiskt ganska besviken. Det känns som att vi strulade till det för oss själva under avslutningen, säger Svensk.

Ytterligare fyra svenska herrar slog sig in bland de tio bästa. Johan Runesson slutade sexa, Martin Regborn åtta, Albin Ridefelt nia och Oskar Sjöberg tia.

Nästa världscupsammandrag avgörs i samband med VM i Estland som avgörs första veckan i juli.

 

Herrar, 15,3 km: 1) Magne Daehli, Norge, 1.30.03, 2) William Lind, Sverige, +0.02, 3) Emil Svensk, do, +0.05.

Övriga svenska placeringar: 6) Johan Runesson, +0.34, 8) Martin Regborn, +0.44, 9) Albin Ridefelt, +2.56, 10) Oskar Sjöberg, +2.57, 15) Gustav Bergman, +6.20, 22) Jonas Leandersson, +8.05.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter