Svensk Orientering logotyp
13.05.2018

Lyckad MTBO-camp i Danmark

Mountainbikeorientering
MTBO-campen i Danmark är över för denna gång. Arrangörerna bjöd på en fantastisk uppstart av säsongen med massor av fina arrangemang för både elit och bredd.

Årets MTBO-camp arrangerades i skogarna kring Hilleröd. Förutom fina kartor, snabb och flack terräng med mängder av fina single-tracks så hade arrangörerna ordnat fram bästa sommarvädret. Till årets camp var en bra bit över 100 svenskar anmälda vilket innebar att Sverige var största nation.

Förutom att campen lockar många äldre, det vill säga masters, så deltar också många från den europeiska eliten. Många av de bästa svenska åkarna var på plats för att testa och se att vinterträningen skötts på ett bra sätt. Nu är säkert många, såväl svenska som andra åkare, ringrostiga och långt ifrån att vara i form men en del resultat lovar gott inför 2018 års tävlingssäsong.

Nadia har bättre fart på pedalerna

Vår bäst rankade dam, Nadia Larsson, gjorde flera bra lopp och radade på de fyra tävlingarna upp placeringarna 7 – 3 – 8 – 4. Inget lopp var helt perfekt men särskilt långdistansen och tredjeplatsen då hon bara var 30 sekunder efter segraren gav ett skönt besked.

- Det känns som att jag har lyft mig en nivå vad gäller åkstyrkan på cykel,  säger Larsson.

Stabil säsongsupptakt för Marcus

Även Marcus Jansson, som är den som tagit täten bland de svenska herrarna, radade upp flera bra lopp och placeringar med sviten 5 – 5 – 8 – 3. Även om vinterträningen fungerat bra för Marcus så drog han själv inga högre växlar av de fina placeringarna.

- Både jag och mina konkurrenter är nog både lite ringrostiga vad gäller det orienteringstekniska och nedkörda vad gäller träningsmängd, konstaterade Jansson.

I herrjuniorklassen åkte Emil Arvidsson bäst de två första dagarna med en 3:e och en 6:e plats, medan Rasmus Nordgren blev 7:a och 2:a de två sista tävlingarna. Erica Olsson, vår bästa damjunior, gick upp i damseniorklassen och kämpade på i tuff konkurrens.

Här hittar du en länk till alla resultat för campen.

För elitåkarna väntar nu närmast två deltävlingar i Svenska cupen i Trollhättan helgen 26-27 maj.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter