Svensk Orientering logotyp
27.08.2017

Lysell tvåa - Regborn hänger på i toppen

Orientering
Jerker Lysell svarade för ytterligare ett riktigt bra sprintlopp och slutade tvåa. Och Martin Regborn såg till att hänga med i den totala världscuptoppen efter sin fjärdeplats: "Nu är det bara världscupfinalen som finns i huvudet", säger Regborn.

Tjecken Vojtech Kral tog sin första världscupseger när han vann sprinten i lettiska Cesis.

Segermarginalen till tvåan Jerker Lysell var fem sekunder. Lysell har därmed varit etta, tvåa och trea på de tre sprintar han sprungit i år.

Guld i World Games, andra plats i den här världscupsprinten och så då bronset på VM i Estland.

- Sprint är ju sprint och det kan jag ju. Det gäller att verkligen vara förberedd när det väl gäller, och att både ha dagen fysiskt och samtidigt kunna optimera tekniken samt kunna pusha det där sista. Och det tycker jag att jag haft i alla de här tre loppen, säger Lysell och fortsätter:

- Jag skulle nog säga att detta är mitt bästa lopp tekniskt för året. Jag har inte gjort något misstag alls, och då kan jag inte vara missnöjd även om jag är fem sekunder från segern, säger Lysell.

Ytterligare tre svenska herrar tog sig in bland de tio bästa. Gustav Bergman var sexa, Emil Svensk tia och Martin Regborn såg till att hänga med i den totala världscupens absoluta topp. Regborn var fyra:

- Jag har känt mig stark hela vägen. Jag kanske var lite för defensiv i vissa partier. Jag kollade avslutningen av banan och såg att vi skulle in i den kuperade parken så jag ville spara lite krafter dit. Med facit i hand kanske jag var lite för fräsch fysiskt där. Men jag kan inte vara missnöjd när jag blir fyra i ett världscuplopp, säger Regborn.

Resultat, sprint, herrar:
1) Vojtech Kral, Tjeckien, 15.08, 2) Jerker Lysell, Sverige, +0.05, 3) Matthias Kyburz, Schweiz, +0.07, 4) Martin Regborn, Sverige, +0.18.

Övriga svenska placeringar: 6) Gustav Bergman, +0.27, 10) Emil Svensk, +0.34, 19) Albin Ridefelt, +0.56, 34) Johan Runesson, +1.26.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter