Svensk Orientering logotyp
10.09.2015

Mästare Bakkman tillbaka: "Tänker kriga om medaljerna"

Orientering
Regerande svenska mästarna i långdistans har dragits med skadebekymmer. Tove Alexandersson kommer inte till start. Tillbaka på startlinjen är däremot Fredrik Bakkman. "Jag ska sälja mig dyrt", säger Lidingölöparen.

Tove Alexandersson rehabiliterar fortsatt sin fotskada och har siktet inställt på en comeback i samband med världscupavslutningen i Schweiz, första helgen i oktober.

Regerande långmästaren på herrsidan, Fredrik Bakkman (tidigare Johansson), är dock tillbaka och har bara positiva tankar inför helgen på Muskö.

Bakkman skadade sin ena fot i samband med Swedish League i Dalarna och tvingades till slut ge upp VM-äventyret i Skottland.

Nu är läget ett annat.

- Jag har inte kunnat köra löpträning fullt ut, så som jag hade gjort om jag inte varit skadad, men jag tänker vara med och kriga om medaljerna. Guldet blir svårt att försvara, men jag ska sälja mig dyrt, lovar Bakkman.

Hur är den fysiska statusen?

- Jag har inte haft några bakslag och är på väg tillbaka dit där jag vill vara. Jag har sprungit ett par DM-tävlingar nu, tränat på bra och kompletterat med alternativ träning, crosstrainer och cykel. Det känns väldigt bra. Sista kvarten kommer att bli kämpig, men är jag bra med dit ska det mycket till om jag ska ge mig.

Vad tror du om terrängen då?

- Med min träningsbakgrund passar det väldigt bra med Stockholmsterräng. Det är lite hårdare i marken och svarar bättre än i Göteborg. Det ska bli riktigt kul.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter