Svensk Orientering logotyp
06.06.2019

MTBO-ungdomar på läger i Göteborg

Mountainbikeorientering
Under Kristi himmelsfärdshelgen anordnades ett läger för alla MTBO-intresserade ungdomar mellan 11 och 18 år. Lägret samlade 14 ungdomar och ett par vuxna ”servicetekniker” och chaufförer.

Under lägret genomfördes ett cykelteknikpass, två MTBO-tävlingar, ett svettigt träningspass på laserdome och lägermästerskap i de två brädspelen Monopol och Alias.

På teknikträningen tränade vi på att stämpla i farten, hoppa över grenar och stockar, vända snabbt, cykla runt koner och olika balansövningar. Joel Erntsson försökte lära ut Bunnyhopp, men för de flesta blev det mest gubbhopp över stockarna.

På tävlingarna lyckades de deltagande ungdomarna nå flera topp-placeringar.Joel Erntsson och Alva Johnsson vann i juniorklasserna båda dagarna. Felicia Sahlen i D16 och Hennie Löfgren i D12 vann båda dagarna. Ida Erntsson och Ellen Trofast vann var sin dag i D14. Arvid Trofast vann H12 en dag liksom Björn Renner i H16. Hur det gick och vem som vann på laserdome-tävlingen mellan ungdomarna och de äldre kommer faktiskt ingen över 18 ihåg... och tur är väl det!

Sammanfattningsvis ett väldigt lyckat läger.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter