Svensk Orientering logotyp
16.12.2013

Novikov och Niggli överlägsna - Tove trea

Orientering
Leonid Novikov och Simone Niggli vann "The Orienteering Achievement of 2013", en omröstning som organiseras av WorldofO.com. Niggli vann utmärkelsen för femte gången och plockade hem nästan hälften av rösterna på damsidan. Novikov var inte fullt så överlägsen bland männen, men fick närapå dubbelt så många röster som tvåan.

Cirka 4500 personer, fördelade på 60 länder, deltog i WorldofO.com:s omröstning om Årets orienteringsprestation i världen 2013.

Bland männen fick Leonid Novikov 20,3 procent av rösterna. Där bakom var det jämt mellan Vilius Aleliunas (11,4 procent), Matthias Kyburz (10,9) och det ukrainska VM-stafettlaget (10,2).

Novikovs VM-guld på medeldistansen kom som en stor överraskning för de flesta och som grädde på moset var Belgorod-sonen även med och ordnade ryssarnas stafettguld.

På damsidan samlade Simone Niggli 45,7 (!) procent av rösterna. Tvåa var det österrikiska mixstafettlaget i World Games (18,5) medan Tove Alexandersson blev trea i omröstningen med 9,6 procent.

Niggli avslutade sin karriär när hon fortfarande stod på den absoluta toppen. Schweiziskan vann samtliga individuella VM-lopp i Finland och i karriärens allra sista lopp lyckades hon även säkra VC-totalen inför en lyrisk hemmapublik i Baden.

Vill du läsa mer om omröstningen? Klicka här så kommer du till WorldofO.com

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter