Svensk Orientering logotyp
30.05.2015

Nya juniorer på pallen i Svenska cupen

Mountainbikeorientering
Vid den tredje deltävlingen i Svenska cupen för MTB-O bjöd arrangörerna Norrköpings AIS på såväl utslagsgivande banor som busväder.

Dagens långdistansbanor innehöll såväl rejäla och kluriga långsträckor som en hel del teknisk cykling. Det ihållande regnet gjorde de mindre stigarna än mer tekniska med hala rötter och stenar och bitvis en hel del lera för de tävlande att bemästra.

Nytt toppnamn i herrjuniorklassen

Till skillnad mot förra helgens tävlingar i Trollhättan såg nu prispallen i herrjuniorernas klass helt annorlunda ut. Största överraskningen var Emil Ljungemyr från OK Kolmården som fick kliva överst. Han flankerades av de båda Haningekillarna Simon Kappel (2:a) och Emil Andersson (3:a)

I damernas juniorklass tog Kajsa Engström, OK Kåre, hem sin tredje raka seger i Svenska cupen.

Förväntad topp i seniorklasserna

I herrarnas klass var det två väntade namn i toppen. Marcus Jansson, Garphyttans IF, och Anders Frisk, Attunda OK, hade en tuff tvekamp som unge Jansson till slut vann. Båda var i huvudsak nöjda med sina lopp, men det var ibland lite stressande då de ofta möttes på banan och de då försökte uppskatta hur de låg till i förhållande till varandra.

I damernas seniorklass tog gästande Ingrid Stengård, Sibbovargarna-Finland, hem en överlägsen seger i frånvaro av andra storstjärnor.

Här hittar du en länk till fullständiga resultat från tävlingen

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter