Svensk Orientering logotyp
09.08.2014

O-Ringen AB tar över hittaut.nu

Orientering
Från och med 1 oktober tar O-Ringen AB över hittaut.nu. O-Ringen AB köper varumärket hittaut.nu med avsikten att växa och bredda deltagandet på O-Ringen.

Under våren meddelade IK Hakarpspojkarna att klubben inte har resurser att driva det centrala hittaut-kansliet vidare.  IK HP informerade de 13 orter som driver hittaut.nu att säsongen 2014 inte påverkas av beslutet. 

IK HP och Svenska Orienteringsförbundet, SOFT, har haft en dialog kring en tänkt fortsättning för projektet och den lösning som SOFT:s styrelse till slut valde att gå vidare med är att O-Ringen AB tar över hittaut.nu. Målet för O-Ringen är att över en treårsperiod dubblera antalet ”hittaut-orter” och att skapa naturliga vägar för användarna in i O-Ringen och sporten. Nyetablering och utveckling kommer framför allt att ske i de regioner där O-Ringen framöver kommer att avgöras.

- Härligt! O-Ringen har nu ett verktyg för att attrahera fler och utveckla O-Ringen och sporten. Med hittaut.nu kan vi nå en ny, bredare målgrupp, säger Henrik Boström, vd för O-Ringen AB.

- Den här lösningen är den bästa vi kunde tänka oss nu. En projektledare på deltid tillsammans med den kompetens som redan finns inom O-Ringenbolaget blir kostnadseffektivt, säger Lena Larsson, förbundsstyrelsens ordförande.

Hittaut.nu finns i dag på 13 orter och har över 30 000 registrerade användare. Årligen registreras ungefär 500 000 checkpoints. Arbetet med hittaut.nu ska ledas av en projektledare. En rekryteringsannons för tjänsten finns på oringen.se.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter