Svensk Orientering logotyp
28.02.2017

Orienteringsprofilen Torsten Löfgren har gått bort

Orientering
Torsten Löfgren, Karlsbyhedens IK, avled under måndagen i samband med sitt deltagande i Vasaloppet Öppet Spår. Löfgren, som gjort stora insatser för orienteringssporten, drabbades av hjärtstopp i det som skulle ha blivit hans 56:e Vasalopp.

Torsten Löfgren från Falun var en stor profil inom dalaorienteringen. Han var aktiv och ledare sedan ungdomen och under 15 år var han ordförande i Dalarnas Orienteringsförbund.

Han har även varit en viktig kraft bakom den stora ungdomstävlingen Dala-Dubbeln.

Torsten Löfgren var även en välkänd Vasaloppsveteran och har bland annat varit sekreterare i Vasaloppets veteranklubb i nästan 30 år.

Under måndagen skulle han ha genomfört sitt 56:e Öppet Spår/Vasalopp, men i spåret i närheten av Vasslan mellan Evertsberg och Oxberg drabbades han av hjärtstopp.

Läkare som deltog i loppet påbörjade omedelbart hjärtlungräddning som sedan togs över av Vasaloppets sjukvårdspersonal som snabbt var på plats. Trots det gick hans liv inte att rädda.

Torsten Löfgrens närmast anhöriga är underrättade om den tragiska händelsen.

Orienteringssverige sörjer att en stor eldsjäl gått ur tiden och våra tankar går i dag till Löfgrens familj och anhöriga.

Torsten Löfgren blev 79 år gammal.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter