Svensk Orientering logotyp
26.05.2014

Peter Öberg missar VM

Orientering
Peter Öbergs hälseneproblem gör att han tvingas stå över VM. "Efter en riktigt bra vinter har jag haft stora förhoppningar inför säsongen. Men efter ett träningspass i Turkiet svullnade hälsenan upp och sedan dess har jag haft problem", säger Peter Öberg.

Peter Öberg fanns inte med i den förhandsuttagna truppen till VM i Italien och han har valt att ta en paus från landslaget. Efter en väldigt bra träningsperiod i vintras trodde han äntligen att han hade blivit kvitt de hälseneproblem han har haft i flera år. Men på ett träningspass inför världscupen i Turkiet hände det något. Eller egentligen mellan två träningspass.

- Hälsenan svullnade upp så pass att jag gick och haltade, berättar Peter, som fick gå tillbaka i träningsintensitet och när han sedan trappade upp träningen igen åkte han på ytterligare ett bakslag.

Tankarna på att avstå VM har kommit smygande. Peter har kört bra alternativ träning men har hela tiden haft i bakhuvudet att han behöver en och en halv månad med full träning för att komma i den form han vill vara på VM.

- När jag väl tog beslutet fanns det inga alternativ. Tiden var för knapp och det har aldrig varit något alternativ att chansa, säger Peter.

Nyligen har han undersökt hälsenan och fått diagnosen tendenos som är en irritation och innebär att det växt in blodkärl och nerver i senan. Men att Peter avstår årets VM innebär inte att han gett upp tankarna på fler mästerskapsmedaljer.

- Jag ska bli bra ifrån det här och på hemma-VM om två år vill jag hjälpa till att göra det svenska laget så bra som möjligt, säger Peter.

I nästa nummer av Skogssport finns en längre intervju med Peter, där han berättar mer om sitt beslut och varför han är motiverad att satsa mot VM 2016.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter