Svensk Orientering logotyp
07.01.2014

SM i medeldistans till Boden – stafett-SM och masstarten utgår

Orientering
Skidorienterarnas SM i medeldistans flyttar norrut, från snöfattiga Umeå till Boden. Stafett-SM och SM i masstart, som skulle ha varit en del av SM-veckan, stryks dock ur årets tävlingsprogram.

Snöbristen ställer till det rejält för skidorienterarna. Från början planerades för SM-tävlingar i Umeå lördag 11/1, söndag 12/1 och tisdag 14/1.

Nu har man lyckats flytta SM i medeldistans till Boden. Tävlingen avgörs kommande lördag och skidorienterarna i Norrbotten, som ställt upp med kort varsel, arrangerar även en individuell långdistans dagen därpå. De båda loppen kommer att ingå i Gynnarnas juniorcup och dessutom vara uttagningstävling för juniorer och seniorer inför JVM, UEM, EM och världscupen i Sverige.

Tyvärr måste däremot stafett-SM och SM-masstarten strykas ur årets tävlingsprogram. Masstarten, som var planerad att avgöras i Umeå den 14 januari, var en del av SM-veckan, som nu blir två sporter fattigare. Även tävlingarna i draghund ställs in.

- Skidorienteringen har funnits med på flera SM-veckor och SM i draghund var en stor succé förra året i Falun. Det känns tråkigt att idrotterna inte kommer att finnas med i programmet i Umeå. Vi har haft målet att skapa förutsättningar för alla mästerskap, men i de här fallen har det inte gått att säkra tillräckligt med snö, säger Per Bergljung, projektledare för SM-veckan på RF.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter