Svensk Orientering logotyp
05.06.2017

Stjärnspäckad sprint i Tantolunden: "Superroligt!"

Orientering
På onsdag avgörs årets Stockholm City Cup och tävlingen i Tantolunden blir något utöver det vanliga. På programmet står en knockout-sprint och stora delar av det svenska landslaget ställer upp. "Det blir superroligt", säger Helena Jansson.

Det svenska orienteringslandslaget befinner sig under onsdagen i Stockholm för offentliggörande av VM-laget, för pressträff samt för en inspirerande sprinttävling. På torsdagen reser stjärnorna sedan till Estland för ett sista uppladdningsläger inför VM som startar i slutet av juni.

Pressträffen där VM-laget presenteras sker klockan 13.00 och ett par timmar senare, klockan 17.50, inleds tävlingarna på Söder.

I år kommer segrarna i Stockholm City Cups D17- och H17-klasser att koras genom en knockout-sprint, där motståndet består av löpare från svenska orienteringslandslaget. De åtta bästa löparna efter två etapper i D17 och H17 kvalificeras till knockout-sprinten. Här deltar löparna först i två semifinalheat (två för D17 samt två för H17), där de tre bäst placerade i varje heat går direkt till finalen, samt de två löpare med bäst tid av de övriga (lucky losers).

Slutresultat för SCC i klasserna D17 och H17 blir placeringsordningen för SCC-löparna i finalen. (Landslagslöpare som inte deltagit i etapp 1 och 2 kan inte vinna SCC, men får en placering i knockoutsprinten.)

- Det här blir ett häftigt arrangemang och en bra sprintgenomkörare innan vi reser iväg för de sista VM-förberedelserna, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som hoppas på mycket folk på plats.

- Vi ser ju också det här som ett bra tillfälle att visa upp våra världsstjärnor in action för stockholmarna. Jag kan garantera en kul och fartfylld upplevelse!

OK Ravinens Helena Jansson är en av landslagsprofilerna som kommer till start:

- Jag ser fram emot onsdagen. Jag som bor i Stockholm brukar delta i SCC, och det blir superroligt nu när övriga i landslaget kommer hit och hakar på!

- Onsdagen blir ett härligt avstamp inför vårt sista VM-förberedande läger. Vi har riktigt bra träningar planerade, och målet är såklart att vi ska vara så väl förberedda som möjligt när VM drar igång om en knapp månad.

Utöver Helena Jansson är stjärnlöpare som Tove Alexandersson, Karolin Ohlsson, Jonas Leandersson, Gustav Bergman, Martin Regborn och Emil Svensk anmälda.

Här är tidsprogrammet för knockout-sprinten:
Semifinal D17-1 17:50
Semifinal D17-2 17:57
Semifinal H17-1 18:10
Semifinal H17-2 18:17

Final D17 19:30
Final H17 19:45

Här kan du läsa mer om tävlingarna

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter