Svensk Orientering logotyp
07.12.2017

Tre glada besked från Svenskt Friluftsliv – viktiga projekt rullar vidare under 2018

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet har beviljats totalt 735 000 kronor i projektstöd från Svenskt Friluftsliv. Det innebär att både lärarfortbildningen i orientering och Flera och mera-projektet kan fortsätta.

Nyligen nåddes Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) av tre glada besked från Svenskt Friluftsliv.

Till att börja med får SOFT möjlighet att fortsätta driva projektet "Lärarfortbildning i kart- och orienteringskunskap". Detta tack vare ett bidrag på 485 000 kronor.

Projektet har även kallats "290-kommunersprojektet" eftersom ambitionen är att sprida kunskapen i hela landet. Årligen hålls ett 30-tal utbildningar, som är spridda över hela landet, och där cirka 400 lärare fortbildas. Under 2018 är tanken att först och främst fortsätta fortbildningen av lärare. Men projektet ska även utvecklas och säkerställa att fortbildning sker även i framtiden. Här handlar det under det kommande året om att fortsätta utveckla utbildningsmaterial, bland annat filmer, ett arbete som påbörjades under 2017.

Projektet Flera och mera i naturen tilldelas 250 000 kronor, pengar som kommer att användas för att utveckla motionskonceptet hittaut. Bland annat ska appen och hemsidan vidareutvecklas och allt handlar om att göra hittaut mer attraktivt för deltagarna och enklare för arrangörerna (orienteringsklubbarna).

Svenskt Friluftsliv beviljar även medel för projektet Upplev friluftsliv. Detta är ett projekt där Svenska Orienteringsförbundet samarbetar med Klätterförbundet och Sportfiskeförbundet och där syftet är att fler ska hitta ut och odla intressen för orientering och den svenska naturen.

- Det här är projekt som gör stor skillnad och vi är väldigt glada över att kunna fortsätta utvecklingen framåt, säger Tomas Stenström, SOFT:s idrottschef.

Projektmedlen från Svenskt Friluftsliv, liksom medlen från Riksidrottsförbundet, är preliminära. Formellt beslut meddelas efter årsskiftet då regeringens budget är spikad.

Länk till ansökningarna och mer information om Svenskt Friluftsliv hittar ni HÄR.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter