Svensk Orientering logotyp
23.07.2015

TV: Boström utmanar Lind - Billstam och Niggli ut på jakt

Orientering
Rafflande avslutningar väntar i fredagens jaktstart i O-Ringen. I D21 jagar Annika Billstam och Simone Niggli ledande Anne Margrethe Hausken Nordberg och på herrsidan har torsdagens etappsegrare Olle Boström vittring på William Lind.

I herrelitklassen gjorde Olle Boström, Järla orientering, en strålande medeldistans och tog veckans första etappseger:

- Jag hade bra flyt idag och är jättenöjd med loppet. Det här är ett bra kvitto inför VM. Jaktstarten i morgon blir svår. Jag går in i den med respekt och ska göra så gott jag kan.

Olle Boström går ut 1.11 efter totalledaren William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, som slutade sjua idag, drygt två minuter bakom Boström.

I D21 tog Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalens SK, sin tredje raka etappseger och tog över totalledningen från Simone Niggli, OK Tisaren, som bommade stort på en lite längre sträcka.

- Den här etappen var väldigt viktig för mig, på en medel kan det hända mycket. I morgon kommer det att bli en stor fight. Simone är svår att slå på en flerdagstävling eftersom hon är så jämn, säger Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Simone Niggli var naturligtvis inte nöjd efter dagens lopp, men ser fram emot morgondagen.

-Två minuter är inte omöjligt att ta in på en långdistans och nu får jag jaga och det gillar jag.

Ok Linnés Annika Billstam plockade också rejält med tid på Simone Niggli och går ut endast 29 sekunder bakom schweiziskan.

- Det var ett medelbra lopp från min sida och jag tappar lite framåt, men har tagit totalt mot var jag låg i går. Nu har jag ett jättebra utgångsläge. Jag gillar att jaga så jag ser verkligen fram emot morgondagen. Och jag tycker att jag känner mig fysiskt stark, säger Billstam.

Alla resultat och totalen för alla elitklasser hittar du på oringenonline.com 

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter