Svensk Orientering logotyp
23.03.2015

Upprop för att utveckla svensk MTB-Orientering.

Mountainbikeorientering
MTBO har sedan den svenska starten 2011 fått fäste i Svensk Orientering. Vi växer, men vi växer långsamt. Många områden behöver utvecklas för att nå den fulla potential vår idrott har. Och för att lyckas med det så behöver vi vara fler som hjälps åt

Arbetsgruppen som samordnar det centrala arbetet för Svensk MTB-Orientering vill därför komma med detta upprop där vi söker personer som på olika sätt kan och vill engageras sig i centrala frågor. Vi erbjuder en härlig pionjäranda där fokus mer är på att utveckla än att förvalta. Särskilt för dessa områden söker vi intresserade:

SM och Svenska Cupen MTB-O 2016

För att vi ska få bättre framförhållning i vår tävlingsplanering söker vi en eller flera personer som redan nu i vår kan börja söka och kontakta intresserade arrangörer för 2016. Underlag för information finns och tillsammans med arbetsgruppen lägger man programmet.

Ungdomsverksamhet

Vi behöver bli bättre på att locka, introducera och ta hand om intresserade ungdomar. Exempel på uppdrag för en eller flera ungdomsresurser är att starta upp ett Riksläger i MTBO, delta på centrala ungdomskonferenser, sprida goda
exempel på hur man jobbar med ungdomar i föreningar med mera.

Information och hemsida

För detta område finns idag redan en person men området behöver förstärkas. Vi behöver synas mer vilket innebär både fler nyheter på vår egen hemsida eller i lokal media och att vi syns mer i social media. Det handlar både om att söka upp och producera nyheter samt strategiskt arbete. Gärna att man även kan tänka sig att lägga upp nyheter och information på vår hemsida.

Kartfrågor

Vi söker en person som är intresserad av peppa, driva på och hjälpa föreningar att konvertera orienteringskartor till MTBO-norm. Det kan också vara att uppmärksamma fina områden lämpliga för MTB-Orientering. 

Intresserade vänder sig till någon i arbetgruppen. Kontaktuppgifter finner du här.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter