Svensk Orientering logotyp
11.02.2014

Världens bästa tränare i Skogssport

Orientering
Världens genom tiderna bästa orienterare, Simone Niggli, är Skogssports tränare 2014. "Jag hoppas kunna inspirera andra och ge tips som alla kan få ut något av", säger den 23-faldiga världsmästarinnan.

Tidigare i veckan kom årets första Skogssport hem i brevlådan till tidningens prenumeranter. Där fanns bland annat den inledande texten om att Simone Niggli kommer att vara tränare för Skogssports läsare under året.

Schweiziskans idrottskarriär är unik både inom orienteringen men även i hela idrottsvärlden. Hon har tillhört världseliten i tolv års tid, vunnit 23 VM-guld och 10 EM-guld, och många har under årens lopp varit nyfikna på framgångsreceptet. Nu väljer hon att dela med sig av sina erfarenheter i form av träningstips i Skogssport och hoppas kunna inspirera både elitorienterare och motionärer till utveckling:

- Jag har alltid läst Skogssport och tyckt att sidorna med träningstips har varit bra och något som är roligt för läsarna, säger Simone som tillbringat mycket tid i Sverige och pratar nästan perfekt svenska.

- Att jag väljer att göra det här i Sverige och inte i Schweiz beror på att Sverige har gett mig väldigt mycket. Jag har fått vara mycket i Sverige för att träna och tävla. Nu vill jag ge något tillbaka.

Bland det som Niggli kommer att tipsa om i Skogssport under året finns styrketräning och stabilitet under tävlingssäsongen, flerdagarstävlingar och sprint.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter