Svensk Orientering logotyp
03.11.2017

Vilket var årets lag? Söndag sista dag att rösta!

Orientering
Vilket var årets lag 2017? Var det IFK Göteborgs herrstafettlag eller något av de två lag som vann VM-guld i Estland? Konkurrensen är stenhård inför årets höstgala. Du kan rösta fram till och med söndag.

2017 var ett fantastiskt år för svensk orientering. Inför orienteringsgalan i Kolmården den 11 november behöver vi din hjälp att utse årets främsta inom en rad kategorier.

De stora svenska framgångarna gör det såklart extra knivigt – och intressant – att rösta. Vilket var exempelvis årets lag?

Var det IFK Göteborg som vann både Tiomila och Jukola och som nyligen satte en snygg punkt för säsongen genom att även plocka hem Smålandskavlen?

Var det stafettlaget på VM – Emma Johansson, Helena Bergman och Tove Alexandersson – som bärgade Sveriges första stafettguld på damsidan på 13 år?

Eller var det laget bestående av Lina Strand, Jerker Lysell, Jonas Leandersson och Helena Bergman som fixade Sveriges första VM-guld någonsin i sprintstafett?

Totalt handlar det om tio olika kategorier där du kan vara med och utse årets vassaste insatser.

Har du ännu inte röstat? Du har helgen på dig - här är länken: https://eventor.orientering.se/Activities/Register/7314

Nytt för i år är att medlemmarnas röster kommer att kompletteras med de röster som en hemlig jury lägger. Folket har 50 procent av makten, juryn resterande 50 procent. Läs mer om höstsamlingen HÄR!

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter