Bra att veta

Bra att veta om Västgötatruppen 

Syftet med truppen:
Truppens huvudsyfte är att skapa gemenskap och glädje för ungdomar i 15-16 års åldern från Västergötland. Därför arrangerar vi en handfull aktiviteter varje år där sammanhållningen och träningen står i fokus och där alla lär känna varandra, samtidigt som vi har grymt roligt! Vi strävar efter att utvecklas som orienterare och individer där vi i slutet av året gemensamt åker till USM och skapar erfarenheter och fantastiska minnen för livet.

Vi ledare har själva varit deltagare i truppen och vi är rörande överens om att de två år som man spenderar i truppen hör till det absolut roligaste och mest givande man får uppleva som ung orienterare i Västergötland.

Regler:
För att alla ska trivas i truppen har vi ledare satt upp några regler som alla deltagare måste följa. Dessa kriterier och regler gäller för Truppen:

 • Alla deltagare ska inneha orienteringstekniskt kunnande på violett nivå.
 • Alla deltagare ska visa respekt inför varandra, ledare, funktionärer samt andra distrikt.
 • Alla deltagare ska visa god inställning och positiv attityd gentemot orientering som idrott samt Västgötatruppen som grupp.
 • Alla deltagare ska passa tider.
 • Vid tävlingsresor förväntas du att acceptera laguttagningar.
 • Vid vissa tillfällen under aktiviteterna kommer det att finnas ett mobilförbud.
 • Ledarna förbehåller oss rätten att, under begränsad tid, samla in mobiltelefoner.
 • Deltagare använder sig självklart inte av alkohol, tobak eller andra droger.
 • Alla deltagare ska ha respekt för naturen och inte skräpa ner.
 • Alla  deltagare i Västergötatruppen är stolta över att vara västgötar och över att få chansen att representera Västergötland som distrikt.
 • Under årets aktiviteter kommer vi ledare att fotografera en del, dels  för att vi och deltagarna ska minnas tiden i truppen och dels för  att kunna använda bilderna i marknadsföringssyfte och reportage. Genom att  godkänna reglerna samtycker du som deltagare till att vi får fotografera och använda dessa bilder på forum såsom VOF:s hemsida, VOF-relaterade dokument, Facebook, Instragram mm.
Vid brott mot ovanstående regler (eller misskötsel på annat sätt) tar vi oss rätten att skicka hem ungdomen i fråga och denne är därmed utesluten ur truppen.
 
Uttagning:
Uttagning till stafetterna baseras på tidigare prestationer i de större värdetävlingarna i Västergötland till exempel Västgötatoppen. Vi kollar även på värdetävlingar utanför distriktet bland annat O-Ringen, Unionsmatchen och GM. I samråd med dig som deltagare för vi ledare en diskussion under hela året där vi sedan med hjälp av detta gör en uttagning baserat på prestationer och dagsform för att få fram bästa tänkbara lag. 

Anmälan/avbokning:
Att vara med i truppen är kostnadsfritt men en förutsättning för att medverka på dess aktiviteter och få möjlighet att köpa Västgötakläderna. Anmälan görs till var aktivitet för sig och vid ev avbokning kan viss återbetalning kan ske. Västergötlands OFs regler för avbokning finns här.