Svensk Orientering logotyp
13.09.2016

Finalhelg för Team Sportia League

Orientering
SOK Träff och Skogsstjärnan stod för arrangemangen under årets finalhelg för Team Sportia League i och med Sprint DM och Lång DM, 10/9 respektive 11/9. Segrare korades och hyllades i två klubbtävlingar och åtta individuella klasser.

Under lördagens Sprint DM avgjordes klubbtävlingarna i årets Team Sportia League och IF Hagen som ledde sammanräkningen för Bästa klubb inför finalen vann även finalen och kunde därmed tryggt plocka hem titeln och 3000 kr till Skövde. Trollhättans SOK, som vann titeln ifjol, gjorde en stark final och var tvåa på deltävlingen, men detta räckte inte för att nå upp på pallen utan föreningen slutade fyra. Falköpings AIK OK blev tvåa och Hestra IF tog hand om tredjeplatsen.
(Bilden: Prispallen för Bästa Klubb, där Hagen tagit emot Västgötapokalen)

I klassen Mesta klubb har det handlat mycket om Falköpings AIK OK genom årets serie och föreningen kunde relativt ohotat ta hand om titeln även om man "bara" blev fyra i den klassen under finalracet. Vann deltävlingen gjorde Trollhättans SOK men även i den här klassen räckte det fina finalresultatet inte ända upp på pallen utan det blev ytterligare en fjärde plats för föreningen. Istället tog årets komet, Ulricehamns OK, hand om andraplatsen genom många starka instaser och IF Hagen fick liksom Falköpings AIK OK stiga upp på pallen två gånger under priscermonin men den här gången som trea.

För Team Sportias Leagues individuella tävling för klasserna DH14-DH20 räknades lördagens srpint som deltävling och söndagens Lång DM som final. I flertalet klasser var det hårda fighter, om inte om klassegerns så väl om platserna på pallen. Nedan följer topp tre i respektive klass.

För fullständiga resultat för så väl klubb som individuellt, klicka här.