13.05.2024

Västgötatoppen efter tre deltävlingar

Orientering
Tre av sex deltävlingar i Västgötatoppen är nu avklarade och nu väntar den fjärde och femte på DM Sprint och DM Sprintstafett i Lidköping till helgen.
De senaste åren har OK Skogshjortarna varit ganska överlägsna i Västgötatoppen, men i år var det Ulricehamns OK som samlade flest poäng både på den första deltävlingen på Traneträffen och på den andra på Dubbeljakten. Marginalerna var dock inte stora, så när Ulricehamns OK inte hade så många av sina ungdomar på plats på Orintos vårtävling kopplade Skogshjortarna ett grepp om Västgötatoppen.

Upplägget av Västgötatoppen innebär dock att två deltävlingar räknas bort, så i praktiken är det fortfarande helt öppet. På de följande deltävlingarna som har DM-status kommer även juniorernas poäng att räknas med i sammanställningen och det kan också påverka slutresultatet. På platserna närmast bakom ligger  OK Orinto, OK Kullingshof och Lidköpings VSK. Aktuell poängställning redovisas här och för den som är intresserad av klubbresultaten per deltävling så finns de här.

I den individuella tävlingen, Västgötatoppen-UNGDOM, är det Emilia Strömberg OK Skogshjortarna som leder D14, Olle Anefors OK Skogshjortarna H14, Nelli Redebratt OK Kullingshof D16 och Arvid Björnstam OK Skogshjortarna H16. Det är dock jämnt i samtliga klasser, så det är långt ifrån avgjort. Resultatsammanställningen för Västgötatoppen-UNGDOM finns här.

I och med att DM Sprint genomförs på söndag kommer även Västgötatoppen-MÄSTARE, som omfattar junior- och seniorklasserna på samtliga individuella DM-tävlingar att dra igång.

RELATERADE NYHETER

O-CAMP vattenpåfyllning
O-Camp är inne på sista dagen
Unionsmatchen 2022 Skuren
GM-resa till Gotland 16-18 augusti
Frebaco Bild 2024 1000
Frebaco ser till att deltagarna på O-Camp orkar hela lägret
Fler nyheter